Daging tumis kicap

Ini adalah resipi dari MIL, dah banyam kali mil buat, tp sy baru sempat belajar secara 'scanning' mil masak.. Jadi,sy abadikan resipi ni ke dalam blog, supaya lain masa, sy boleh praktikkan..

Bahan2
1/2 kg Daging batang pinang (dihiris)
3 ulas Bawang putih (dicincang halus)
3 biji bawang merah kecil  (dicincang)
1 inci halia (dihiris nipis)
2 labu bawang holand atau bawang merah besar (dipotong kasar)
Sos tiram
Kicap pekat manis
Sos lada hitam
Kicap cair
Gula
Garan

Cara membuatnya
1) gaulkan kesemuanya didalam satu bekas (macam style Seoul garden tu)
2) panaskan minyak, dan gorengkan kesemuanya sehingga pecah minyak..
3) kalau kurang kicap, pandai2 adjust guna kicap pekat
4) Done!

Comments

Popular Posts